Het Wapen van Heeckeren ligt midden in de bossen.

Volop fiets en wandelroutes
Oude stadjes en dorpjes liggen dichtbij

Omgeving

Dorpen en steden

Hummelo (Ligt 2.5 km vanaf het Wapen van Heeckeren)

Hummelo is een klein Achterhoeks dorp met ca. 1600 inwoners in de provincie Gelderland. Het ligt op een oude rivierduin langs de Oude IJssel. Per 1 januari 2005 is Hummelo onderdeel van de fusiegemeente Bronckhorst.

Hummelo is tegenwoordig, behalve als bakermat van de Achterhoekse boerenrockgroep Normaal, ook bekend vanwege het in stand houden van oude tradities zoals het jaarlijkse Oogstfeest ('Hummelse Kermis') en oude verhalen over vreemde verschijnselen zoals de aanwezigheid van 'Witte Wieven' in de omgeving van de Zwarte Kolk. Bijzonder is dat de eerste Zwarte Cross van Jovink en de Voederbietels in Hummelo werd gehouden.

In de omgeving rondom Hummelo zijn prachtige fiets- en wandelroutes uitgezet.
(bron www.hummelo.nl)

Laag Keppel ( Op 3 km)

Laag keppel is een stadje in de gemeente Bronckhorst. Het heeft ongeveer 600 inwoners.
In 1404 kreeg Keppel stadsrechten. Laag Keppel ligt aan de Oude IJssel.
Laag Keppel heeft een mooie watermolen een poldermolen en een kasteel.
Dit kasteel heet Kasteel Keppel. (link http://nl.wikipedia.org/wiki/Kasteel_Keppel)

In de Oude IJssel ligt in Jachthaven Bommen Berend een recent gerestaureerde schutsluis die dateert uit 1895, Het is de enig overgebleven sluis van een serie van vijf, die vanaf 1890 in de Oude IJssel werden gebouwd. De sluis in Doesburg heeft de funcie van deze sluis overgenomen. In 2005 is de sluis aangewezen als gemeentelijk monument. Ter plekke vind u een bord met informatie en de geschiedenis van deze unieke sluis.

Zelhem (op 7 km)

Zelhem is een plaats in de Nederlandse gemeente Bronckhorst in de provincie Gelderland. Het is met 11.285 inwoners het grootste dorp in de gemeente. Zelhem noemt zich 'Het groene hart van de Achterhoek'. De lange afstands wandelroute loopt door Zelhem. De omgeving is afwisselend de dorpskern is gezellig, er zijn vele winkels. 

Doesburg ( op 10 km)

Doesburg is een van de 7 Hanzesteden aan de IJssel en kent een groot aantal monumenten en beeldbepalende panden, die er voor gezorgd hebben dat de binnenstad in 1974 als beschermd stadsgezicht is aangewezen. Vooral de laatste jaren is gebleken dat de monumentale binnenstad, waarop Doesburg met recht trots kan zijn, een economische factor van belang is geworden. Doesburg geniet grote bekendheid, door zijn prachtig gerestaureerde historische binnenstad. Met haar rijke geschiedenis en vele monumenten, is Doesburg meer dan een bezoekje waard. De bezoeker kan er genieten van kunst, cultuur, leuke winkeltjes. (Bron www.vvvdoesburg.nl)

Doetinchem ( op 7 km)

De gemeente Doetinchem bestaat uit de stad Doetinchem, de dorpen Gaanderen en Wehl en een aantal buurtschappen. Mede door het uitgebreide winkelaanbod is Doetinchem hét centrum van de Achterhoek. Niet te groot en niet te klein, maar wel zeer overzichtelijk en met een gevarieerd winkelaanbod. Op dinsdag is er een grote warenmarkt. De hoofdstraat, de Hamburgerstraat waar veel bekende winkelketens gevestigd zijn, is omgeven door kleine gezellige straatjes met speciaalzaken die je nergens anders vindt. Bij de winkels in Doetinchem is de klant nog echt koning! (Bron: www.vvvdoetinchem.nl)

Bronckhorst ( op 12 km)

Een kerkje, een dorpspomp, een museum, een winkeltje, een paar huizen én stadsrechten. Dat laatste is het enige dat van dit middeleeuwse dorpje aan de IJssel (dat aanvoelt als een openluchtmuseum) een heuse stad maakt. Omdat het de laatste plaats in Nederland is dat stadsrechten kreeg, is het eigenlijk ook meteen de laatste stad van ons land. Het is ook de kleinste want er wonen slechts zo'n 150 inwoners.

Fietsroutes

Knooppunten fietsroute Hummelo en Keppel 25 km

Fietsroute Achterommetje Doetinchem Hummelo Keppel 26 km

Wandelen

Niet gedacht route Start bij Wapen van Heeckeren afstand 5.5. km (bord staat voor ons Restaurant)

De Balenroute Start bij Wapen van Heeckeren 3 km 

Download hier de toeristisch folder AchterOmmetjes