Over ons

Over het restaurant

Een menu van eerlijke Nederlandse gerechten geserveerd door gastvrije medewerkers maakt dit een plek om vaak naar terug te keren. Restaurant Het Wapen van Heeckeren ligt middenin de Achterhoek waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. Strijk vervolgens neer op het ruime terras voor een drankje, lunch of diner.  

Binnen is er in de volledig gerenoveerde deel plek voor 50 gasten. In het cafégedeelte kunt u terecht voor een borrel, de wisselende daghap of gewoon een gezellig samenzijn aan de stamtafel. 

Het Wapen van Heeckeren beschikt over voldoende gratis parkeergelegenheid.

Wie zijn we?

Sinds 2020 wordt Het Wapen van Heeckeren gerund door Michel Vos en Marjo Out. Michel zet zijn jarenlange ervaring in om het de gast aan niets te laten ontbreken. Marjo is een ervaren kok die houdt van het bereiden van Bourgondische gerechten. Samen hebben zij Het Wapen van Heeckeren omgetoverd in een restaurant waar het zowel binnen als buiten heerlijk vertoeven is. 

Restaurant Het Wapen van Heeckeren

Historie van het pand

Het Wapen van Heeckeren ligt in Hummelo en is aan het begin van de negentiende eeuw gebouwd. Het monumentale pand ademt historie. De boerderij-herberg behoorde vroeger tot het landgoed Enghuizen, destijds in het bezit van de familie Van Heeckeren, vandaar de naam ‘Het Wapen van Heeckeren’.

Het gebouw verkeert nog altijd in zijn oorspronkelijke staat. Zo zijn de luiken van het monumentale pand geschilderd in geel-rood, de kleuren van het landgoed Enghuizen. De gietijzeren dakbekroning met zeer fijne details lijkt bijna wel kantwerk. Dit, en de uitstekende staat waarin het gebouw verkeert, maakt het tot een van de mooiste gebouwen in de Achterhoek.